Årets bästa juicepress

Artikeln innehåller sponsrade länkar till årets bästa juicepress från Kitchentime.se

Vi har scannat svenska nätbutiker i sökandet efter årets bästa juicepess. Det har varit ett digert arbete vill vi lova och efter vi har letat och sållat så har vi landat i tre juicepressar som bara kräver en minimal ansträngning från dig. Du behöver helt enkelt bara stoppa frukten i juicemaskinen och så sköter juicepressen resten av jobbet åt dig. Du behöver inte ens skära frukten. Ja du hörde rätt, i två av tre juicepressar vi har testat i detta test kan du stoppa hela frukter i.

Vilken juicemaskin och pris som passar dig bäst beror helt och hållet på hur mycket du vill behöva jobba själv. Men oavsett om du väljer ett alternativ som kräver mer förarbete av dig eller en juicepress som sköter det mesta åt dig så har vi goda nyheter när det kommer till rengöringen av din juicepress. Idag är det oerhört enkelt att lossa de komponenter som behöver diskas och när det väl är gjort så går dom allt jämt att maskindiska. Hur bra låter inte det?

Nedanför följer vår test för att slutligen kunna presentera årets bästa juicepress – Trevlig läsning!

Årets bästa juicepress – Det stora testet!

Detta var våra kriterier när vi utsåg årets bästa juicepress 2021

Låt oss sammanfatta lite råd och rön när det handlar om hur du ska förstå vilken juicepress som egentligen är bäst i test, samt vilken kravbild vi har haft på produkterna vi har valt att ta upp i det här testet.

Att ha örat mot rälsen berikar när du tar del av olika typer av test innan du fattar ett köpbeslut. Vi har därför valt att sammanfatta omdömen från flera olika sidor innan vi slutligen sammanställt våra vinnande kandidater. Fokus har framför allt legat på omdömen från Kitchentime och Åhlens och Cervera som alla tre har rikligt med kommentarer och betyg för allmänheten att ta del av.

Test av årets bästa juicepress 2021

Plats nummer 3 – Helautomatisk juicepress från Severin

Vi börjar med en juicepress från det välrenommerade tyska märket Severin. Juicepressen är helautomatisk så du behöver bara placera en halv apelsin eller annan citrusfrukt i maskinen sen har du härligt färskpressad juice med ett enkelt knapptryck.

En klar fördel med just den här juicepressen är att den juice som pressas ut stannar och samlas upp i en behållare. Du behöver alltså inte stå redo med ditt glas, utan tömmer enkelt och smidigt behållaren i ditt glas när du vill. Ska du servera fler än en person kan du därför fortsätta pressa tills behållaren är full, öppna kranen och hälla över din färdiga juice i en tillbringare sen är det bara att fortsätta med frukosten. Ett lika effektivt som kladdfritt alternativ. Tack Serverin! 

juicepress från severin - grått utförande
Behållaren rymmer ca 40 cl juice.

Lista över funktioner hos Severin Juicepress

 • Tillverkad av polyresin, en hård plast som är enkel att diska och torka av
 • 50 watt effekt gör att det går fort för den här pressen att pressa din juice åt dig
 • Behåller rymmer som mest 40 cl, alltså nästan en halv liter juice
 • Den grå kulören gör den här juicepressen till en kameleont i ditt kök – Den smälter lätt in bland övrig köksutrustning

Betyg 3.8/5
Pris 899 kr

Plats nummer 2 – En slowjuicer från Omega

På plats nummer två i vårt test har vi valt att placera en äkta nutrition slowjuicer. Just den här typen av juicepress har kommit att bli en stor favorit bland många i år. Detta är en horisontell juicepress som jobbar i upp till 80 varv per minut. En synnerligen effektiv och högkvalitativ juicepress med andra ord. Just den här pressen krossar, mosar och filtrerar alla ingredienser genom en fin sil. Resultatet – du bevarar fler enzymer, vitaminer och övriga viktiga näringsämnen från råvarorna i ditt glas.

Med sina 80 varv/minut så är det inte bara äpplen och apelsiner som kommer ut som fint filtrerad juice. Du kan även använda Omega slowjuicer till att mala dina kaffebönor eller varför inte testa att göra lite nötsmör hemma? Nutrition Slowjuicer är en maskin med många strängar på sin lyra eller ska vi säga många frukter i sin korg. En slowjuicer tar dock något längre tid på sig i press-processen jämfört med en vanlig juicepress men slutresultatet är att du får ut ännu mer juice ur dina frukter, något som bör ses som en stor fördel för dig som värnar om att ha så lite matsvinn som möjligt hemma.

Sist men inte minst! Juicen som tillverkas i Nutrition Slowjuicer kan förvaras i kylskåp upp till två dagar.

slowjuicer från omega - bild med frukt och press
Omega slowjuicer jobbar i 80 varv per minut.
slowjuicer från Omega i vertikalt läge
Det betyder att det tar lite längre tid att pressa men att du får ut mer juice ur dina frukter än i en vanlig juicepress.

Lista över funktioner hos Omega Slowjuicer

 • Tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål
 • Kan tillverka mer än bara juice – till exempel nötsmör
 • Maler dina kaffebönor
 • Mindre matsvinn genom en effektivare pressprocess.
 • Tilltalande design
 • Jobbar i 80 varv per minut

Betyg 4,5/5
Pris 3171 kr

Plats nummer 1 – Råsaftcentrifug från KitchenAid

Alla test måste ha en vinnare vi gör inga undantag när vi utser årets bästa juicepress – på första plats hittar vi ingen mindre än Kitchen Aids fantastiska slowjuicer och råsaftcentrifug. Ingen maskin på marknaden idag kommer göra din juice så god som denna juicepress det är vår bestämda övertygelse.

Skifta enkelt mellan olika satser

Apelsiner till frukostjuicen, rödbettor och morötter till lunchshaken eller äpplen och bär till desserten? Oavsett vad du väljer att pressa ner i den fina slowjuicern från Kitchen Aid så sköter den roterande skärskivan allt jobb åt dig i ett första steg. I steg två mals dina frukter och grönsaker ner till finpressad juice av den roterande skruvpressen i mitten av centrifugen.

Den här juicemaskinen har också tre stycken olika val när det kommer till önskad mängd fruktkött i din juice. Därmed kan du välja att finpressa din juice eller välja en grövre nivå på fruktköttet och till exempel göra dig själv en god marmelad.

Tar mindre tid att förbereda

Kitchen Aids centrifugering är långsammare än övrig juicepresser i detta test och går ner på endast 25 till 105 varv per minut. Resultatet tar längre tid men innebär samtidigt att maskinen skiljer saften från fruktköttet mycket omsorgsfullt.

Slowjuicern genererar dessutom minimalt med skum, en stor bonus för dig som inte vill behöva vänta på att få sluka ett glas nypressad juice. Varvtalen gör även att maskinen utvinner maximalt med vitaminer till dig.

Med maskinen medföljer ett extra brett påtagningsrör som gör att du oftast inte behöver dela dina frukter till hälften. Kitchen Aid´s slowjuicer sväljer dom hela!

Sa vi att alla delar tål maskindisk? Inte? Då gör vi det nu!

slowjuicer från kitchenaid
Kitchen Aids slowjuicer arbetar i 25-105 varv/minut. Resultatet är rikt på vitaminer och med just den mängd fruktkött som du önskar

Lista över funktioner hos råsaftcentrifugen från KitchenAid

 • Lättanvänd
 • Tre valbara alternativ på mängden fruktkött
 • Sväljer hela frukter
 • Arbetar på låga varvtal vilket ger dig ett vitaminrikt resultat med minimalt matsvinn
 • Tar hand om det första steget till din alldeles egna burk marmelad
 • Tar minimalt med tid att förbereda
 • Tål maskindisk
 • Prisvärd

Betyg 5/5
Pris 2899 kr

Hitta årets bästa juicepress hos

Sammanfattning av årets bästa juicepress!

Det var inte helt enkelt att utse en vinnare i det här testet. Alla maskiner hade sina egna unika fördelar.
Men vi känner oss trygga med att leverera KitchenAids slowjuicer på första plats med motiveringen att den inte bara är prisvärd och har fått flest positiva omdömen av sina användare, den har faktiskt de viktigaste funktionerna och de bästa slutresultatet både på pappret och i glaset!

Ett sista tips..

Om du går i tankebanor om att köpa dig en ny kaffebryggare så har vi testat årets bästa kaffebryggare i den här artikeln.

Lämna en kommentar