Bästa och finaste glasen 2022

I samarbete med Cervera har vi tagit fram en lista på de finaste glasen du kan lyxa till med hemma i matsalen och köket. Så fina att du kommer vilja häkta av dina skåpsluckor så alla får se ditt nya glitter i hyllorna.

För att variera oss lite har vi inte valt att kategorisera champagne, drink, vin och vattenglas utan kastar omkring dom lite.

Med förhoppningar om att du ska hitta något du gillar säger vi på Designinredning – Håll till godo!

Listan över de bästa glasen 2022

Champagneglaset Helena från Orreforrs

Lyxiga champagneglasen Helena från urmodern bland svenska glasklassiker – Orreforrs.
Glasen säljs i 4-pack och blir så fina på ett rejält träbord, linneduken i köket och i händerna på dina gäster.

Se priset och köp dom här


Coctailglaset Noblesse från Nachtmann

Mångfasiterat glas i äldre traditionell design som för tankarna till 1930-talets Art Déco-era. Lika enkelt att servera fördrinken i som glassen till dessert.
Noblesse är en elegant serie från välrenomerade Nachtmann. Tålig och sofistikerad med ett vackert slipat diamantmönster.
Glasen säljs i två-pack.

Se priset och köp dom här


Longdrink glas från Nachtmann

Njut av något kallt och gott ur detta stilrena glas från Nachtmann. Ge din hemmabar lite kärlek med dessa höga drinkglas som andas lyx, lyx, lyx. Köps i förpackning om 4 glas.
Festa till det med färger i dina drinkar och låt diamantstrukturen runt glaset rama in hela härligheten åt dig och dina gäster.

Se priset och köp dom här


Finn dina nya favoritglas hos


Dessertglaset Rock Tumbler från Villeroy & Boch

Borosilikatglas är en härdad glastyp, perfekt till café au lait eller att servera iskall glass ur. Glasen har dubbla väggar för att förhindra att det blir för varmt eller kallt och dom säljs styckvis.
Faten som du ser på bilden ovan finns i både svart och vitt och går att köpa till separat. Porslinet har en oregelbunden yta som ger servisen en extra känsla av design och noggrant hantverk.

Se priset och köp dom här


Open Up vattenglas från Chef & Sommelier

Elegant och välbalanserat dricksglas som passar lika bra till isvatten som att servera dessert ur. Det tjocka glaset i botten ger stabilitet åt glasen på bordet såväl som på diskbänken.
Materialet som dessa glas är tillverkade av kallas för Kwarxkristall och det har gjort dom till ett synnerligen populärt alternativ för restauranger p.g.a sin höga tålighet. Kvalité och design i ett med andra ord. Säljs i 6-pack.

Se priset och köp dom här


Champagne Coupe från Eva Solo

Från anrika Eva Solo har vi här ett unikt, munblåst champagneglas med sned kant som förgyller din skål och fyller din gom. Glasen säljs styckvis och kan hantera desserter lika bra som drinkar.
Coupe-glasets form passar söta, mousserande viner och champagne, eftersom doft och bubblor då kommer upp till ytan snabbt och avger rikligt med smak. Den tunna kanten ger dessutom en delikat drinkupplevelse.

Se priset och köp dom här


Rumours vinglas från Table Top Stories

Ett vinglas med det där lilla extra som gör glasen lika sköna att hålla i som att se på. Det här är ett glas som passar lika bra till middagen med familjen som till bjudningen med kollegorna från jobbet.
Ett tips från oss på Designinredning är att komplettera och samtidigt förhöja dukningen med exempelvis en whiskykaraff eller vas av samma slipna kristall. Glasen säljs styckvis.

Se priset och köp dom här

Det var allt för idag. Vi hoppas att du hittar något du gillar.

1 tanke på “Bästa och finaste glasen 2022”

Lämna en kommentar