Guiden till en skön säng

-Artikeln är skriven i samarbete med Bättre Nätter-

Har du funderat kring vilken säng, kuddar, madrass och täcken du ska välja till ditt sovrum? I denna djungel finns det lika många nitar att gå på som det finns guld att hitta och vi ska försöka hjälpa dig på vägen till din nya mjuka dröm.

I den här artikeln har vi valt att ta upp madrasser, kuddar och täcken anpassade för dubbelsängar men många av de modeller som nämns går faktiskt även att få i andra storlekar som t ex i 160 cm, 140 cm och 120 cm bredd.

Sitter du skönt? Bra! Nu kör vi


Sängen, det största och viktigaste steget.

Vi har valt att titta närmare på kontinentalsängen Atlas. En säng för alla sjusovare som fäster stor vikt vid att göra ett ekonomiskt och hållbart köp. Oavsett om du är en person som kliver upp tidigt eller som lägger sig sent, så kommer Atlas vara en god investering i dig själv – både för din plånbok och för din sömn. Sängen är utvecklad och producerad i Danmark av noggrant utvalda sömnexperter och efter att ha provat själva kan vi försäkra dig om att du kommer sova gott hela natten.

Atlas, en kontinental dröm

Bäddmadrassen är sängens översta skikt och en viktigt aspekt i hur du upplever att sängen är att sova i. Rätt val av bäddmadrass ska inte vara för hårt eller för mjukt för din rygg så visst, det kan finnas fördelar att prova ut detta innan du beslutar dig för vilken typ av madrass som är bäst för dig. Från Designinredning skulle vi vilja säga att det är så pass viktigt att du väljer en bäddmadrass av bra kvalitet att det nära på överskuggar valet av sängstomme. Bäddmadrassen till Atlas har en latexkärna på fyra centimeter med andningsbara egenskaper. Om du väljer att gå vidare med Atlas så är du därmed försäkrad ett omfattande stöd samt en fräsch och behaglig säng i många år framöver.

Vi kan inte nämna madrass utan att röra vid resårmadrass. Detta är den tjocka madrass som ligger under bäddmadrassen och det är i denna del som det stora inflytandet av hur du upplever hela din säng finns. Här justeras sängens hårdhet och stöd individuellt. I Atlas är resårmadrassen fylld med små pocketfjädrar som är indelade i fem komfortzoner. Var zon är utvecklad för att öka komforten och ge dig optimalt stöd.

En sann dröm till kontinentalsäng. Du hittar pris och mer information här.

Ramverket utgör det nedre madrasskiktet som både fungerar som stöd av vikten från dig och de övriga madrasserna, täckerna och kuddarna. Ramen är fundamentalt viktig för hela sängens komfort och i Atlas består den av en skumkärna som skapar en stabil och stöttande säng. Runt omkring madrassen finner vi en träram i massiv, svensk tall – Solid, stabil och kvalitativ.

En träram av massiv svensk tall blir själva pricken över i. Det på denna du vaggas till sömns många sköna nätter framöver. Mer info hittar du här.

Pris: 14 490 kr
Köp direkt hos: Bättre Nätter

Täcket, en viktig nyckel till sköna nätter

Oavsett om du är en av dem som ligger och kokar under täcket eller om du har lätt för att huttra så kommer det påverka kvaliteten på din sömn. Låt oss därför presentera Frigus. I överdraget som omfamnar det mjuka dunet har man byggt in små mikrokapslar. Kapslarna reglerar temperaturen under täcket och så snart det är en stigning i kroppstemperaturen eller i rummet så upptar kapslarna den extra värmen. Resultatet är ett aktivt kylande täcke som kommer göra underverk för din sömn.

Frigus, anpassar sig efter din kroppstemperatur

Frigus är ett täckte väl anpassat för att harmonisera med Atlas. Den ena sidan av täckets yta är beklädd med små mikrokapslar som innehåller en aktiv gelé. Gelén går under namnet “phase change materials” och reagerar på skiftande temperaturer genom att ändra sin form från fast till flytande och omvänt. Innerst i täcket är Frigus stoppat med 70% nya, europeiska anddun och 30% förstklassiga småfjädrar.

Pris: 2 499 kr
Köp direkt hos Bättre Nätter

Frigus har allt som du behöver för att hålla dig varm men luftigt bekväm under hela natten.

Här hittar du fler sköna sängar

Bättre Nätter

Kuddarna, den sista pricken över i

Det är inte utan anledning som vi väljer kudden Mayan som huvudkudde till just den här sängen. Under utvecklingen av Mayan så har man nämligen haft ett stort fokus på naturliga material och hållbarhet och visst sover man gott på något som både är skönt för nacken och för samvetet? Mayan bär på det ärofyllda Svanenmärket, ett certifikat som berättar att varan är bland de minst miljöbelastande i den berörda varugruppen.

Mayan, en skön dunkudde för både nacke och huvud.

För att garantera dig sömn av högsta kvalitet så har man låtit utvecklat Mayan med tre kammare som alla är fyllda med den finaste naturliga stoppningen. Den mittersta kammaren kommer med fina småfjädrar som ger nacken utmärkt stöd och komfort. De två yttre kamrarna kommer med 90% rena, fina myskandsdun som gör kudden behaglig och mjuk. De sista 10% är småfjädrar som, precis som den mittersta kammaren, bidrar med stöd och komfort.

Vi vågar påstå att detta är en utav de absolut skönaste kuddarna du kan hitta i den här prisklassen idag och den passar som hand i handske tillsammans med Atlas och Frigus.

Pris: 899 kr
Köp direkt hos: Bättre Nätter

Med en önskan om sköna nätter säger vi på Designinredning – Zzz..

Lämna en kommentar