Höstens inredning till ditt hem

Artikeln innehåller länkar till Granit och Designtorget

Vi har pratat om inredning i många olika former tidigare men den här gången har vi valt att fokusera på hur du kan inreda ditt hem mysigt i höst. Det finns några do´s and dont´s och allt jämt handlar det om färgval, textur och material.
Hösten är gul och rödbrun i mångas ögon, men låt detta få vara naturens palett på utsidan. Det finns ingen anledning att dra in det i ditt hem. Försök istället att fokusera på komplementfärger och sköna materialval.

I den här artikeln ska vi försöka guida dig till hur du kan inreda ditt hem mer höstligt och vi börjar med filten till din soffa eller fåtölj.

Nog är det så att vi alla gillar att krypa ner i en skön pläd eller filt när mörkret faller på. Vi har därför hittat en riktigt skön pläd som passerar under namnet Basket från danska Elvang. Pläden är inspirerad av en vävd korg som kännetecknas av sin livliga struktur. Elvangs plädar har en elegant och klassisk struktur och är gjorda av 100% återvunnet material. Just den här pläden har dessutom en väl tilltagen storlek om 130×200 cm. Skön för ögat och perfekt att krypa ner i tycker vi.

Här kommer så höstens inredning

Man brukar förknippa lugna gråa färgtoner med ett skarpt sinne och hög intelligens. Blir inte det ett perfekt färgval för fåtöljen eller i soffan så säg?

Köp pläden här

Stressfritt, lugnt och skönt

Många är vi som drömmer om ett harmoniskt hem och hösten 2021 är inget undantag. I år skulle man nästa kunna påstå att det tas till sin spets med tanke på hur mycket världen går igenom just nu. I år handlar det om att rå om oss själva och våra hem så mycket som möjligt. Vi söker efter en stressfri miljö och många söker efter att finna ett inre lugn. Till vår hjälp har vi möjligheten att inreda med naturliga färger och sköna material. Vi återvinner och återanvänder, bullar upp med kuddar, ullplädar och mjuka mattor och förbereder oss för höstens kalla och mörka kvällar och visst är blir lampan med det varma skenet så härlig att inreda med den här årstiden?

Gör ett stopp hos Granit

Vi har funnit en ljuvlig bordslampa designad av Norm Architects. Lampan är faktiskt uppladdningsbar och kan användas både på balkongen och invid soffan Mysbelysning så det förslår. Lampan har dessutom tre olika ljusnivåer med touch funktion så du själv kan välja om du behöver se för att läsa eller bara något dämpat när du kollar höstens bästa tv-serier.

Köp lampan här

70-talet gör en efterlängtad comeback

Det verkar som att hösten 2021 är tiden då vi slår upp våra dörrar till varma och eleganta 70-tals toner. Trenden att inreda hemmet i en palett av dova färgskalor som buteljgrönt, ockragult, orange och kastanjebrunt är stark och verkar hålla hela vägen fram till jul. Många minns material som färgat glas, keramik, manchester och betsad fura från den här tiden och i år utgör dom underlag för en intressant och kaxig touch av 70-talet i modern tappning.
Sammet har ju som bekant länge dominerat inom heminredning, men 2021 är året då vi välkomnar manchester som en stark konkurrent, gärna i beiga eller gråa toner.

Rätt karaktär på din belysning

sätter stämningen i hela rummet

Rätt kulörer bjuder in till sällskapsspel, tv-serier och tända ljus

En synnerligen dekorativ accent till hemmet. Designad i Stockholm av BLU KAT och handvävd i Denizli, Turkiet på traditionella vävstolar, handknutna tofsar.

Precis som i modemeccat Paris återkommer även välkända färgteman säsong för säsong i inredningsvärlden. Vårens ljusa skala i ljusblått, vitt och gult, och höstens stickade, mjuka val av dovare färgskalor syns tydligt i båda världarna.

Som ett komplement till detta ser vi dessutom varmare, lugnare och kanske inte fullt så järva materialval.

Höstens inredningstrend har som vi tidigare nämnt ett tydligt stråk av 70-tal och det återspeglas inte minst i färgpaletten vi har att inreda med hösten 2021.

En skön filt att mysa under i soffan eller  i fåtöljen är inte bara det vi söker i denna karga årstid, det blir också en fröjd för ögat i soffan. Just den här filten har en färgsättning som för tankarna till en kombination av Ibiza och sköna lövhögar.

Köp filten här

Dina sängkläders färger

Bör aldrig underskattas. Detta är ju trots allt något utav de mest iögonfallande som kommer att finnas i ditt sovrum, särskilt om du har en stor säng.
Vårt tips här från Designinredning är att alltid välja sängkläder som du tycker så pass mycket om att du kan bädda med dom utan ett överkast. Tycker du detta låter vettigt så är även färgvalet av stor vikt eftersom det ofta är det enskilt största komplementet till dina väggar, golv och tak i just sovrummet.
Vi vill tipsa om sängkläderna hos Granit, utbudet är verkligen fint handplockat och textilen kommer ofta i färger som är tacksamma att inreda med dessutom är prislappen plånboksvänlig.

Ett höstligt bäddset för 379 kr hittar du här och det blir verkligen pricken över i när det kommer till att inreda sovrummet i varma toner. Låt det blåsa på utanför och sovgott och skönt under dessa gosiga täcken.

Köp täcket här


1 tanke på “Höstens inredning till ditt hem”

Lämna en kommentar