Bästa kaffebryggaren 2022

Artikeln innehåller sponsrade länkar till Cervera.se

Har det blivit dags att byta ut din kaffebryggare hemma så har du genom att hitta till den här artikeln tagit de första steget på vägen till din nya kaffebryggare.

Det finns numera ett stort utbud av bra kaffebryggare på marknaden och varumärken som Moccamaster, Melitta och Smeg syns allt oftare i svenska hem.
Men vilken är egentligen bäst? Det ska vi ge vår syn på nu.

Vi börjar nerifrån och upp och betygssätter kaffebryggare i den här artikeln efter omdömen och betyg från sidor som Pricerunner och Cervera.

Den bästa kaffebryggaren – 2022

Våra kriterier för den bästa kaffebryggare 2022

Låt oss sammanfatta lite råd och rön när det handlar om hur du ska förstå vilken kaffebryggare som egentligen är den bästa, samt vilken kravbild vi har haft på produkterna vi valt att ta upp i den här guiden.

Att ha örat mot rälsen berikar när du tar del av olika typer av recensioner innan du fattar ett köpbeslut. Vi har därför valt att sammanfatta omdömen från flera olika sidor innan vi slutligen sammanställt våra vinnande kandidater. Fokus har framför allt legat på omdömen från Pricerunner och Cervera som båda två har många skrivna kommentarer och betyg för allmänheten att ta del av.

Test av kaffebryggare

1. Smeg DCF02 – kaffebryggare i retrostuk

På pallplats nummer tre hittar vi en retro kaffebryggare med betoning på retro. Smeg har sannerligen lyckats väl med den här satsningen och det gäller inte bara det vackra utseendet, den brygger också ett riktigt gott kaffe.

Smeg DCF02 är en högt rankad kaffebryggare på flera sidor och får många positiva omdömen av användare som framför allt lyfter funktioner och design som starka skäl till varför man känner sig nöjd med köpet.

Sammanfattningsvis är det här en klassisk kaffebryggare i retrostuk som just nu går att köpa till ett bra pris här.

På bilden visas en vit version av kaffebryggare från Smeg. Men du kan även välja mellan svart, röd, blå, grön, rostfri och creme.

Lista över funktioner hos Smeg DCF02

 • Välj mellan svag och intensiv kaffestyrka
 • En till fyra koppars aaroma select
 • Vattentank som håller upp till 1,4 liter (10 stora koppar)
 • Du kan programmera autostart så kaffet är klart när du vaknar.
 • Håller kaffet varmt åt dig i upp till 40 minuter.
 • Ljudsignal vid färdigbryggning (går även att stänga av)
 • Ett bra anti-kalk larm som påminner dig om när det är dags för rengöring.

Betyg 5/5

Pris 2495 kr

2. Melitta Aroma Signature Deluxe

Då var vi framme vid plats nummer två och här hittar en kaffebryggare från ingen mindre än anrika Melitta.
Doften av nybryggt kaffe på morgonen är vi inte många som klagar på att få vakna upp till och med en kaffebryggare från Melitta uppnår du just den önskade effekten vare sig det är morgonkoppen eller till kvällsfikat du brygger ditt kaffe.

Aroma Signature Deluxe tar dessutom inte nämnvärt med bänkyta i anspråk så du kommer att ha gott om yta över till dina andra köksgeråd, hushållsapparater och den där värdefulla ytan att bre dina mackor på.

Det här är dessutom en enkel kaffebryggare att förstå sig på. Ett klockrent alternativ för dig som kanske inte vill kalla dig för en fullskalig kaffenörd men ändå månar om att det ska vara gott kaffe i koppen.

En litet och platsbesparande alternativ för dig som inte har så mycket bänkyta. Men oj så gott kaffe!

Lista över funktioner hos Melitta Aroma Signature Deluxe

 • Kommer i tre färger – Silver, svart och vit
 • Vattentank som håller upp till 1,25 liter (10 koppar)
 • Påminner dig om när det är dags för avkalkning
 • Droppstop
 • Sladdlös
 • Automatisk avstängning
 • Display
 • Timer

Betyg 4,2/5

Pris 999 kr

3. Moccamaster KB952 AO-PS

Vinnaren i det här testet är kanske inte helt oväntat en kaffebryggare från succésagan Moccamaster. Modellen heter KB052 AO-PS och har tagit kunderna med storm. Med den här bryggaren hemma kan du brygga fantastiskt gott kaffe alldeles oavsett om du köper en påse färdigmald Gevalia eller om du gillar att nörda ner dig med bönor från Baristashopen och maler i egen kaffekvarn.

Den här kaffebryggaren håller en bryggtemperatur mellan 92-96 grader vilket av experter på området anses vara den optimala koktemperaturen för ett riktigt gott kaffe. KB052 AO-PS håller efter färdig bryggning dessutom den korrekta värmehållningstemperaturen på 80-85 grader.

KB052 AO-PS är sparsmakad med funktioner vilket gör den användarvänlig och enkel men kvalitén på resultatet är enastående. Det blir helt enkelt inte bättre kaffe än så här!

Stilren kaffebryggare från Moccamaster. En stilren detalj för hemmet men framför allt så toppar den användarnas upplevelse av smak och resultat efter färdig bryggning.

Lista över funktioner hos MoccamasterKB952 AO-PS

 • Lättanvänd
 • Vattentank som håller upp till 1,25 liter (10 koppar)
 • Droppstop
 • Automatisk avstängning
 • Brygger snabbt! Full kanna på 6 minuter!
 • Håller optimal temperatur för uppkok och värmehållning

Betyg 3.9/5

Pris 2699 kr

Hitta din nya kaffebryggare hos

Sammanfattning – Bästa kaffebryggaren

För att konkludera denna guide i korta drag så vill vi berätta att vi med hjälp av de omdömen vi tagit del av kan se tre tydliga skillnader mellan våra kaffekandidater. Kaffebryggaren från Smeg vinner både genom sitt utseende och sin kvalité. Kaffebryggaren från Melitta vinner poäng på sina funktioner och på att vara ett platsbesparande alternativ. Kaffebryggaren från Moccamaster vinner på att vara användarvänlig samt att den arbetar i optimala kok och värmehållande temperaturer.

Samtliga kaffebryggare brygger dock ett mycket gott kaffe och för att fälla ett avgörande om vilken kaffebryggare som ger dig den godaste smaken behöver vi faktiskt hänvisa till ditt val av bönor och kvarn snarare än ditt val av kaffebryggare eftersom samtliga alternativ i den här guiden brygger dig oslagbart gott kaffe.

Idag finns det kaffebryggare med kvarn som alternativ på marknaden. Inga av våra vinnare har dock detta som funktion. Vill du mala själv behöver du därför investera i en egen kaffekvarn och vilka vore vi att snuva dig på ett tips om en bra kvarn?
Vi vill därför tipsa om en kvarn som vi själva har här på kontoret från Wilfa. Detta är en kaffekvarn som maler snabbt och effektivt, som behöver minimalt med rengöring och som alltid levererar ett toppenfint resultat på ditt nymalda kaffe och du.. den finns att köpa här.

Ett sista tips..

Om du behöver inspiration till hur du kan inreda ditt kök för att verkligen rama in din nya kaffebryggare på bästa sätt så kan du få inblick i ett vackert kök här.

1 tanke på “Bästa kaffebryggaren 2022”

Lämna en kommentar