Miss Holly – de sista stolarna du köper

– Ett sponsrat sammarbete med Designtorget –

När man snackar stolar med formgivaren Jonas Lindvall så är det pinnstolar, pinnstolar och åter pinnstolar som gäller, och visst är det så att hans fascination för möbeln har gett oss andra mycket tillbaka. Det är nämligen med en stor portion känsla och en rejäl nypa respekt för vad möbelmarknaden idag saknar som Miss Holly vuxit fram och fått liv. Jonas verkar nästan ha fart runt över halva jorden för att samla inspiration till denna vackra pjäs.
Känslan man får när man betraktar Miss Holly, som för övrigt är lika mycket ett konstverk som hon är skön att sitta i, går närmast att beskriva som tvådimensionell – Hon är helt enkelt komfortabel och kaxigt graciös på samma gång.

Jonas har säkerligen haft förmånen att välja och vraka mellan vilka fabriker som till slut ska får producera hans vision men till sist föll valet på Stolab och Miss Holly finns nu att köpa, se prislappen eller läsa mer om här hos Designtorget.

Den bästa matstolen du någonsin mött

En balanserad, komfortabel och synnerligen välkonstruerad dröm att slå sig ner runt matbordet i.

Holly är så bekväm att man ofta finner sig själv sittandes i henne framför tv:n när man har ont om plats i soffan. Den lätt tiltade ryggen i kombination med den skålformade sitsen av mjuk och len ask bjuder således inte bara in till långa stunder runt middagsbordet.

Klicka här för att se pris och mer information om Holly
Foto: Designtorget

Måtten – för dig som behöver räkna på hur många du får plats med där hemma

Bredd: 62 cm
Djup: 54 cm
Höjd: 82 cm
Sitthöjd: 44 cm
Sittdjup: 40 cm


Ask av högsta tänkbara kvalité

Det här är en stol som är lika vacker som funktionell, med detaljer som vittnar om allt från en träffsäker yrkesskicklighet till kärleken för trä som material.
För att det är en stol av finaste ask går inte att ta miste på. Den både luktar gott och har den där mjukheten som bara våra europeiska askar kan ge.

Har du, precis som vi noterat toppstycket, som är format i ett och samma stycke böjträ? eller att sitthöjden är perfekt avvägd och fungerar till nästan alla matbord?

Klicka här för att se pris och mer information om Holly
Foto: Designtorget

Skön, alena såväl som bland vänner

Holly är skön som en dag alena men till sin rätt kommer hon i en grupp med flera av sina solitära vänner. Hon är som en tavla som passar in över allt.

Låt henne stå i plural runt ditt matbord innan gästerna kommer, eller placera ut henne i den där vackra hörnvrån innanför hallen eller vid fotänden av din säng.

För mer information och pris – klicka här

1 tanke på “Miss Holly – de sista stolarna du köper”

Lämna en kommentar