Snygga coffee table böcker för hemmet och köket

Artikeln innehåller sponsrade länkar till Oscar & Clothilde

När hösten och vintern kommer med sina korta och något mörkare dagar så är det ett ypperligt tillfälle att klicka hem lite läsvärda, bildsköna och dekorativa inredningsdetaljer. Just precis – Coffee Table böcker!

Vi tänker i denna artikel tipsa dig om tre stycken böcker som går lika bra att inreda med som att bläddra i och vi har valt böcker på tre olika typer av teman – Mat (närmare bestämt ostron), växter och näring samt den fotografiska bildboken ’The Dog In Photography’.

Trenden med att inreda med så kallade coffee table böcker håller allt jämt i sig och har nu spridit sig från soffbordet till nattygsbordet och köket.

Så, låt oss börja!

Den bästa coffee table boken att inreda med

Börja med att välja bok efter rum och miljö

Vi började med att tänka ut tre vitt skilda teman som innebär att böckerna skulle kunna placeras i tre olika typer av miljöer. Välkända coffee table böcker har ofta ett inredningsrelaterat innehåll. Vi vill visa att det finns alternativ till detta. Alternativ som dessutom kan göra sig fint i andra delar av hemmet än på soffbordet.

Vi slog därför in på en bana om växter och näring, en om djur och en som har anknytning till mat och därför blir naturlig att placera på ett fint ställe i ditt kök eller matrum.

Tre billiga coffee table böcker

Till soffbordet – The dog in photography

Fotografering av hundar har nästan lika många år på nacken som fotokonsten i sig. I boken The dog in photography skildras över fyrahundra mer eller mindre kända porträtt av våra fyrbenta vänner. I boken blir det tydligt att det redan från 1800-talet fram till denna dag går att se hur kameran blivit vittne till vår kärlek för detta så omtyckta djur.

Foton i boken har på olika sätt, både med och utan färg fångat hundens skönhet, glädje, karaktär, gränslösa kärlek och bestående vänskap.

En lika fin bok att bläddra i som att inreda med hemma i vardagsrummet. Se till att ha den framme när gästerna kommer!

Samlingen innehåller kända verk av framstående fotografer som Man Ray, Eric Fischl, Wolfgang Tillmans, Donna Ruskin, Fatima NeJame och Vincent Versace men även Elliott Erwitt och William Wegman.
Samtliga bilder i boken är unika i sitt uttryck men kommer med en stark gemensam nämnare – Kärleken till vår fyrfota vän.

Till köket – Oyster: A Gastronomic History

Från författaren Drew Smith ger vi er en modern klassiker – Oyster: A Gastronomic History.
Boken bjuder dig som läsare att ta del av den globala synen på ostron. Drew har spårat denna delikatess all jämt omtyckta roll inom både konst och matlagning men även inom politik och litteratur, hela vägen från början till dags dato.

Ostron har nämligen inte bara varit en källa till inspiration för konstnärer och kockar, de har faktiskt hjälpt till att upprätthålla hela samhällen ekonomiskt och ekologiskt och spelar således en stor roll i vår historia.

Runt fenomenet ostron har Drew Smith skildrat både tidsperioder och geografiska platser där han har valt att särskilt titta närmare på ostronets inflytande på oss människor och visar detta i boken genom målande anekdoter, ögonöppnande vetenskapliga fakta och fantastiska bilder.

Boken kommer med en rygg och ett omslag så dekorativa att det vore synd att inte visa upp den i hemmet.
Inuti hittar du femtio recept – allt från traditionella lanträtter till samtida exempel från några av de bästa restaurangerna i världen.

Till blomhyllan och fönsterbrädan – Root, Nurture, Grow

Livet med en krukväxt som mår bra är onekligen bättre än livet utan en krukväxt som mår bra och vet du vad som är ännu bättre? När din krukväxt mår så pass bra att du kan ta sticklingar på den och plantera nya små liv i ditt hem. Hemligheten bakom detta är enkel. Mycket enkelt. Och den finns samlad från pärm till pärm i boken Root, Nurture, Grow.

Plantor och växter har inte bara förmågan att föröka sig dom har faktiskt en drivkraft att vilja det. Att få sprida sina rötter och skicka ut nya skott är ett tecken på livskraft som varje grön växt besitter och du har möjligheten att ge dom bästa förutsättningar för just detta. Även för dig som är nybörjare kan ett enda blad hålla tillräckligt med liv för att odlas till en helt ny växt. Om detta och mycket mera kan du läsa i Root, Nurture, Grow.

Med vårt tredje tips i boken Root, Nurture, Grow, kommer du att lära dig ge dina krukväxt mer liv så att du kan ta sticklingar och plantera nya när dom växt till sig.
Utöver en mängd olika metoder för hur du kan ta hand om dina växter hemma så innehåller boken även praktiska DIY-projekt.

Ett sista litet tips..

När vi sökte inspiration till den här artikeln sprang vi på en vacker poster som vi vill dela med er.
Motivet till verket som heter Sempe Chat föreställer en del av Manhattan genom ett lägenhetsfönster och har faktiskt varit omslag till tidningen The New Yorker för länge sedan.

Färgerna i detta tryck är så fina och vi tror verkligen att det kan pryda sin plats både i kök såväl som i vardagsrum.

Fler vackra inredningsdetaljer finner du här

Lämna en kommentar